Čarolija u očima djece: Putovanje kroz umjetnost i tradiciju japanskih lutaka u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, vrtić “Vrapčić“

🎎 U modernom svijetu koji sve više oblikuje virtualna stvarnost, posjeta muzeju postaje dragocjeno iskustvo koje potiče razvoj kritičkog razmišljanja, maštovitosti i kulturne svijesti kod najmlađih. Muzej  postaje oaza za istraživanje, a posebno za predškolske mališane koji putem interaktivnih izložbi dobijaju priliku za neposredan dodir s umjetnošću i tradicijom.

🎎 Izložba “Umjetnost i ljepota japanskih lutaka” pod nazivom “NINGYŌ”, u organizaciji  Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine otkriva nam kako ovo putovanje potiče kod djece znatiželju, razvija senzibilitet prema umjetnosti te gradi most između prošlosti i sadašnjosti, otvarajući prozor u svijet bogate japanske kulturne baštine.

🎎  Djeca iz vrtića “Vrapčić” su imala priliku pogledati izložbu “NINGYŌ”.  Izložba se sastoji od 4 segmenta kroz koja su se djeca upoznla sa japanskim lutkama i njihovom kulturom koja se njegovala tokom historije Japana i života ljudi.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti