U Bosni smo rođeni mi! Poručuju mališani OJ Novo Sarajevo uz prve pahulje

U Sportskoj dvorani ˝Goran Čengić˝na  Grbavici,  mališani vrtića  ˝Kekec˝, ˝Košuta˝, ˝Mašnica˝, ˝Rosica˝, ˝Aprilski cvjetovi˝  i vrtića ˝Zvončić˝ u okviru  Javne ustanove ˝Djeca Sarajeva˝ su u srijedu,  22.11.2023. godine uz  bogat manifestacijski program prisutnim gostima poslali poruku o ljubavi prema domovini, zajedništvu.

💫 Direktorica Javne ustanove ˝Djeca Sarajeva˝, Ilda Bekrić se zahvalila roditeljima i svim gostima, kao i cjelokupnoj organizaciji manifestacije,  a posebno našoj djeci i odgajateljima zbog kojih smo svi zajedno na jednom mjestu.

💫 Istakla je važnost zajedničkog doprinosa i podrške koja je od neizmjerne važnosti za ovaj humani poziv.  U programu manifestacije, prisutnim gostima obratio se  načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović koji u svom dosadašnjem radu daje veliku podršku u osiguravanju uvjeta  za odgojno-obrazovni rad  vrijednih i profesionalnih lica sa našim mališanima.  Program manifestacije podržale su i direktorice Javne ustanove Centar Vladimir Nazor, prof. Maida Idrizović i direktorica Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, Lamija Šošić.  U dijelu manifestacijskog programa, obratio se direktor JP ONSA , Anel Tahirbegović koji je pružio profesionalnu i  nesebičnu podršku prilikom osiguravanja svih optimalnih uslova za realizaciju manifestacije.

🇧🇦 Dan državnosti Bosne i Hercegovine je u organizaciji vrtića organizacione jedinice Novo Sarajevo na  dostojanstven i patriotski orijentiran način kroz nastupe  podstakao  osjećaj zajedništva, pripadnosti i neizmjerne količine ljubavi, a čije poruke glase:  ˝Za bolje sutra˝, ˝Svi smo mi isti˝, ˝Najljepša je moja domovina˝, ˝Djeca su vojska najjača˝, ˝Zemlja Bosna˝, ˝Park˝, ˝Čije je ono djevojče˝.

🧑‍🤝‍🧑👭 Zajedničkim nastupom vrtića JU “Djeca Sarajeva “, Centra Vladimir Nazor- predškolski odgoj „More nade“ i nastupa učenika Deni Mehinovića i Asje Fazlić, učenika 3.razreda Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, Odsjek za harmoniku, klasa prof. Olivera Gušić , darovali smo  našoj domovini nesebičan poklon u susretu ovog važnog historijskog datuma.

❤️ Posebnu zahvalnost iskazujemo uposlenicima Sportske dvorane ˝Goran Čengić˝ koji su brinuli o svim detaljima prilikom organiziranja i realizacije programa naših mališana jer prvi snijeg je donio niže temperature , a u toploj dvorani smo imali osjećaj kao da smo kod kuće.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti