Djeca iz vrtića „Ilijaš“ uče o zdravlju i medicini uz interaktivnu radionicu s studenticama Medicinskog fakulteta

🚑 U povodu Međunarodnog dana djeteta, vrtić “Ilijaš” je s oduševljenjem ugostio Udruženje “Zajedno zdraviji” u saradnji s studenticama 5. godine Medicinskog fakulteta. Na ovoj posebnoj radionici, djeca nisu samo učila o tome što znači biti doktor već i kako očuvati zdravlje.

❤️ U sat vremena interaktivnog druženja, studentice su otkrile dubinu dječjeg znanja o zdravlju i medicini te su zajedno s mališanima istraživale teme od bijelih mantila do specijalista medicine. Djeca su s oduševljenjem pokazala svoje razumijevanje, čak su demonstrirala osnovne korake pružanja prve pomoći koje su naučila prilikom posjete volonterima Crvenog križa u Ilijašu. S radošću su podijelili svoje pjesme i recitacije, naglašavajući kako se ne boje doktora, bijelih mantila, te kako su doktori zapravo njihovi prijatelji.

❤️ Mlađa grupa mališana s oduševljenjem je učestvovala u interaktivnom dijelu radionice, istražujući maske i rukavice te samostalno odijevajući svoje “doktorske” uniforme, ispunjavajući prostoriju dječjom radosti.  Djeca su također saznala da postati doktor zahtijeva mnogo godina učenja i obrazovanja.

❤️ Studentice su napustile vrtić zadovoljne što su upotpunile dječju perspektivu o značaju medicinske profesije.

❤️ Istovremeno, želimo izraziti zahvalnost roditeljima koji su podržali ovakav inovativan pristup obilježavanju Međunarodnog dana djeteta. Njihova podrška ohrabrila je djecu da se igraju, uče i istražuju svijet medicine kroz praktičnu igru, doprinoseći tako obogaćivanju njihovog iskustva i shvaćanju važnosti zdravstvene brige. Hvala svima koji su zajedno s nama proslavili radost djetinjstva i važnost Međunarodnog dana djeteta, istakla je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica vrtića “Ilijaš”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti