🧑‍🤝‍🧑👭 Dječiji sajam uveličali mališani iz JU “Djeca Sarajeva”

Dječiji sajam Kids Fair je i ove godine okupio najveselija lica na jednom mjestu. 

Dana 11. i 12.novembra 2023. godine u sportskoj dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija u Sarajevu, mnogobrojni posjetioci su imali priliku  ovaj vikend posjetiti najveći događaj koji je za cilj imao promociju zdravih navika i zdravih stilova života.

💫Ovogodišnji slogan ˝Imam pravo jesti zdravo˝ želi skrenuti pažnju o pravilnoj ishrani djece kojom bi se spriječio visok stepen pretilnosti vrtićke i školske djece. Direktorica Dječijeg sajma Kids Fair, Maja Graholski je istakla neizmjernu ulogu zdrave ishrane  u ranom razvoju djece gdje je zajedno u saradnji sa direktoricom Javne ustanove ˝Djeca Sarajeva˝ Ildom Bekrić, primarni fokus  ovog događaja usmjeren na realizaciju kreativnih radionica a u saradnji s Multidisciplinarnim centrom zdravih navika iz Mostara.

 

💫 Mališani vrtića JU ˝Djeca Sarajeva˝su i ove godine svojim kreativnim učešćem u revijalnom programu predstavili svoja znanja, umijeća i vještine na pozornici . Tom prilikom vrijedni odgajatelji su pristupili osmišljavanju i dekorisanju pozornice poštivajući temu o zdravoj ishrani  kako bi se svijest o važnosti brige o zdravlju kod djece podigla na što viši nivo u njihovom razumijevanju.

💫Neizmjerno smo sretni i ponosni na naše mališane – učesnike kao i  na cjelokupni tim Ustanove koji je zajedničkim snagama pristupio u realizaciji i učešću u ovom projektu, istakla je Amela Halilović, pedagog JU ˝Djeca Sarajeva˝.

Vrtići: „Radost“, „Ljiljani“, „Višnjik“, „Pčelica“, „Leptrić“, „Biseri“, „Skenderija“, „Košuta“, „Aneks“, „Vrapčić“, “Vjeverica”, „Rosica“,  „Lastavica “,  “Dječiji grad“, „Razigrani dani“, „Kadifica“,„Kekec”, „Lane“,  „Dunje“, „Šareni voz“,  „Obavezni program u godini pred polazak u školu“

Kreativne radionice

Vrtić  “Višnjik“

Recital  “Voćni razgovor“, mališani iz odgojne grupe u 6. godini života, učiteljice Alisa Huskić i Seanada Bikić.

Vrtić “Umihana Čivudina”

Plesna tačka uz pjesmu “Ivin ples”, mališani iz odgojne grupe u 6. godini žovita, učiteljice  Maida Sadiković i Amela Bašić.

Vrtić “Dječiji Grad”

Pjesma  “Hallo Leute, wir sind da”,  mališani u 5. godini života, učiteljice Alma Delija i Emana Korjenić.

https://youtu.be/EAPYlNxCSVU

Vrtić “Vrapčić”

Pjesma “Smijeh nije grijeh”, mališani iz mješovite grupe od 3 godine do polaska u školu, učiteljice Irena Mazalović i Amina Čengić.

https://youtu.be/rhlWJIVTpqI

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti