🚓🚛Zanimanja, vrtić “Ljiljani”

Upoznavanje djece predškolskog uzrasta s različitim zanimanjima može biti uzbudljivo i obrazovno iskustvo. Kroz igru posjete i razgovor djeca mogu istraživati svijet različitih profesija i obogatiti svoje saznaje o svijetu odraslih.

Mjesečnu temu “Zanimanja” putem raznolikih aktivnosti tokom mjeseca oktobra u vrtiću “Ljiljani” realizirale su učiteljice Aida Rogo i Ramiza Purdić s djecom iz odgojne grupe u 6. godini života.

💫Tokom Dječije nedjelje smo organinovali izlet na Bijambare, djeca su uživala u aktivnostima na otvorenom.
Zatim smo u saradnji s lokalnom zajednicom realizovali posjetu Policijskoj stanici Vogošća, gdje su se djeca upoznala s pravilima ponašanja u saobraćaju, te opisom posla policajca.
Posjetili smo i  KJKP RAD gdje je djeci predstavljena važnost očuvanja okoline.
U saradnji s jednim roditeljem posjetili smo njegov frizerski salon, gdje su djeca uživala u druženju i prilici da dobiju novu frizuru.
Također smo i mi ugostili neke roditelje koji su predstavili svoja zanimanja poput stolara, farmaceuta i pčelara, te smo na kraju mjeseca organizovali druženje s roditeljima povodom Dana JU “Djeca Sarajeva”, istakla je Ramiza Purdić, odgajateljica iz vrtića “Ljiljani”.

https://youtu.be/i4ekQg8elVw

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti