Mjesec knjige, vrtić “Ilijaš” i OŠ Stari Ilijaš

U okviru mjeseca knjige – oktobar 2023. godine, učenici devetog razreda OŠ Stari Ilijaš u pratnji nastavnica Alme Bektešević, Mirele Šljivo i Edine Čamđije posjetili su vrtić “Ilijaš” i uz dogovor sa odgajateljima starijih grupa izveli dvije priče kroz dramatizaciju, a sve u cilju dobre saradnje škole i vrtića, ali i podsticanja djece za volontiranjem, te razvijanju svijesti kod djece starijeg uzrasta o knjizi, ljubavi prema čitanju, ali i druženju.
Učenici su izveli dvije interaktivne priče “Deda i repa” gdje su se i djeca uključila i shvatila da ako se svi založimo i ako smo skupa problem se riješi. Druga priča je bila ekološka gdje su djeca vidjela značaj kulture odlaganja smeća.
Djeca su đacima poklonila eko pjsemicu na istu temu – priroda je izvor sreće, a druženje se nastavilo u popodnevnim satima.
“Hvala školi i nastavnicama na saradnji, a sve zbog jednog cilja – značaj knjige i zajedničkog upoznavanja svijeta oko sebe”, kazala je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica vrtića “Ilijaš”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti