Uređeno dvorište vrtića „Višnjik“

Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo okončali su radove na uređenju dvorišta vrtića „Višnjik“, a na osnovu ugovora koji se sklopljen sa Općinom Centar.

Ranije je Općina Centar sklopila sporazum sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Javnom ustanovom „Djeca Sarajeva“ o saradnji na realizaciji projekta rekonstrukcije vanjskog uređenja objekata vrtića „Višnjik“ i „Slavuj“.

Na osnovu potpisanog sporazuma Općina Centar je izvršila sve potrebne procedure odabira izvođača radova sa kojima je sklopljen ugovor. Također, Općina će finansirati i nadzor nad izvođenjem radova.  

Vrijednost ugovorenih radova u dvorištima oba vrtića iznosi 69.992 KM, a sredstva za ovu namjenu obezbijedilo je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. 

Radnici navedene firme nakon završetka zemljanih i betonskih radova pristupili su postavljanju dječijeg i parkovskog mobilijara za sigurnu i bezbrižnu igru mališana. U dvorištu vrtića „Višnjik“ postavljena je mini klackalica, njihalica, dvije ljuljačke, livena gumena podloga, a oko dvorišta je postavljena nova ograda.

Preuzeto sa:
https://www.centar.ba/vijesti/19611/uredjeno-dvoriste-vrtica-visnjik

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti