Saradnja sa porodicom, vrtić “Mašnica”

Građenje i održavanje partnerskih odnosa sa porodicom je jedan od najvažnijih zadataka odgajatelja i predškolske ustanove.

U vrtiću “Mašnica” odgajatelji su tokom proteklih godina gradili međusobno poštovanje kroz razumijevanje, pristupačnost, empatiju i iskrenost.

U znak zahvalnosti za uspješnu i kvalitetnu saradnju, zadovoljno i sretno odrastanje svoje djece, roditelji Odgojne grupe u 6. godini života su za odgajateljice Elmu Šejtanić i Aidu Ahmetović priredili  iznenađenje i organizovali druženje na Vilsonovom šetalistu.

Na druženje djece, roditelja i odgajatelja pozvali su i druge zvanice iz društvene zajednice među kojima i g-đu Naidu Hota – Muminović, ministricu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo. Ovom prilikom je ministica ispred roditelja odgajateljicama uručila Zahvalnice za dobru saradnju sa porodicom.

Roditelji su kreirali i ovom prilikom prikazali kratki film o odrastanju njihove djece kroz sadržaje i doživljaje iz vrtića. Sva djeca u tom filmu su ostavila kratke emotivne poruke za svoje učiteljice o vrtiću i odlasku u školu.

Na druženje su pozvali i mađioničara koji je animirao i zabavljao djecu.

Cijeli događaj učinio je da se svi prisutni osjećaju jedinstveno, sretno i zadovoljno.

Tokom druženja unaprjeđeni su odnosi i saradnja između vrtića, porodice i društvene zajednice, a sve u cilju dugoročne dječije dobrobiti.

Poslije tog događa djeca su izradila knjigu zahvalnica za sve rodtelje u kojoj su svoje emocije dočarali crtežima i riječima.

“Veliko hvala našim roditeljima za poštovanje, razumijevanje, empatiju, povjerenje i podršku tokom proteklih godina u stvaranju optimalnih uslova za kvalitetan odgoj i obrazovanje naše djece”, poručile su odgajateljice Elma Šejtanić i Aida Ahmetović.

Zbogom vrtiću, vrtić “Mašnica”, generacija 2022/2023. godine

https://youtu.be/BV-3v9WAie8

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti