“Sedmica mira” i promovisanje moralnih vrijednosti putem druženja djece iz vrtića i škole “Umihana Čuvidina”

U vrtiću “Umihana Čuvidina” odgajateljice kroz različite aktivnosti promovišu odgoj i obrazovanje za moralne vrijednosti.  “Sedmica mira” je vrijeme da se značaj moralnog odgoja i obrazovanja istakne, jer je on veoma bitan za formiranje moralnih osobina ličnosti. Promovišući moralne vrijednosti utiče se na oblikovanje osobe koja će ne samo znati što je dobro, a što je loše, nego će se  i ponašati u skladu s naučenim vrijednostima.

“Povodom “Sedmice mira” u četvrtak, 18. maja 2023. godine sa moralnim porukama i malim poklonima smo posjetili OŠ “Umihana Čuvidina”, te omogućili druženje djece različitih grupa.
Željeli smo promovirati moralne vrijednosti: ljubav, mir, toleranciju, međusobno povjerenje među ljudima i nenasilno rješavanje konflikata, te izgaditi svjest o vrijednosti prijateljstva, prihvatanja različitosti, kako bi jedni drugima uvijek bili podrška i pomoć. Djeca i ljubazno osoblje su nas primili otvorenog srca, te koristim ovu priliku da im se zahvalim u svoje osobno ime i ispred tima vrtića “Umihana Čuvidina”, kazala je Amina Bakaran, odgajateljica vrtića “Umihana Čuvidina”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti