Putovanje u Savanu, vrtić “Višnjik”

U vrtiću “Višnjik” dana, 12. aprila 2023. godine s djecom iz Odgojne grupe u 6. godini života, odgajateljica Minela Sprečo realizirala je aktivnost pod nazivom “Savana” u okviru  teme “Putujemo Afrikom”, a u sklopu projekta “Putujemo svijetom”.

Aktivnost je imala za cilj da kroz igru fantazije i priču, omogući djeci da shvate da je svaka osoba jedinstvena na svoj način i da trebaju vjerovati u sebe i svoje sposobnosti, jer kad nešto želiš, to možeš postići.

Djeca su uživala u putovanju prema Savani kroz vođenu fantaziju, a muzika u pozadini ih je potakla da maštaju.  Opisivali su svoje doživljaje, te spominjali životinje koje su vidjeli tokom putovanja.

Kroz priču “Žirafe plesati ne znaju” i njenog glavog lika Žire, djeca su shvatila koliko je važno samopouzdanja i vjera u sebe, jer se upornost i neodustaja od svojih ciljeva, zbog problema i prepreka na koje naiđu, na kraju isplati.
Potom su  svi odvažno plesali, pokazujući svoje najbolje plesne pokrete i koreografije.

Putem interesantnih sadržaja djeca su proširila znanja o Africi s akcentom na Savanu i njene stanovnike. Aktivno su učestvovali u savkom segmentu aktivnosti s radošću, te motivirani na rad, odgovorili na zadatke u centrima.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti