Međunarodni dan zdravlja obilježen u vrtiću “Umihana Čuvidina”i “Žubor”

Očuvanje i unapređenje zdravlja jedno je od najvažnijih prava tokom odrastanja svakog djeteta. Svako dijete ima pravo na fizički, mentalni i emocionalni razvoj, da bude sposobno da se brine o sebi i da skladno funkcionira. U prvim godinama života djeca trebaju naučiti i steći navike o najispravnijim navikama i načinu života kako bi bili i ostali zdravi.
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana zdravlja odgajatelji iz vrtića “Umihana Čuvidina” i “Žubor” u cilju razvijanja svijesti kod djece o značaju zdravlja i načinu njegovog očuvanja su upriličili druženje sa zdravstvenim radnicima.

Vrtić “Umihana Čuvidina”
Odgajateljice u vrtiću “Umihana Čuvidina” djecu kroz pomno osmišljene aktivnosti i igre uče o važnosti zdravlja, o tome koliko je važno brinuti se za zdravlje, te kako se brinuti o sebi, ali i okolini u kojoj borave.
Povodom Međunarodnog dana zdravlja mališani su se družili s doktoricom medicine g-đom Eminom Duljević i medicinskim sestrama g-đom Arijanom Žunić i g-đom Aidom Hodžić. Ujedno je ovo bila prilika da djecu oslobode od straha odlaska doktoru.

Vrtić “Žubor”

Povodom Međunarodnog dana zdravlja mališani vrtića “Žubor” su se družili s  mamom farmaceutkinjom, te proširili svoja saznanja o očuvanju i unaprjeđenju zdravlja.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti