Obojimo dan u plavo! Znak podrške osobama iz autističnog spektra I dio

Prema odluci Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, 2. aprila obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Autizam je neurorazvojni poremećaj koji značajno utiče na sposobnost komunikacije i socijalne interakcije. 
Znak svjesnosti autizma – puzzle simboliziraju želju za povezivanje djelića i konačnim shvatanjem autizma. Puštanjem plavih balona u zrak se želi istaknuti nedovoljna informisanost javnosti o ovom poremećaju koji je sve prisutniji u našem društvu.
Djeca u vrtićima JU “Djeca Sarajeva” su sa svojim učiteljicama obilježila Svjetski dan svjesnosti o autizmu putem puštanja balona, slikajući plavo srce i izražavajući se na druge kreativne načine u znak podrške i ljubavi prema djeci sa autizmom.

Vrtići: “Bajka”, “Pčelica”

Vrtić “Bajka”

Svjetski dan svjesnosti o autizmu mališani vrtića “Bajka” obilježili su putem radionice pod nazivom “Svi smo jednaki”.

Vrtić “Pčelica”

Svjetski dan svjesnosti o autizmu mališani vrtića “Pčelica”, Mješovita grupa djece od 3 godine do polaska u školu sa svojim učiteljicama Enisom i Amelom obilježili su  puštanjem plavih balona sa Žute tabije u znak podrške djeci i osobama iz autističnog spektra i na taj način su obojili dan u plavo.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti