Sve na svijetu rodila je majka- Ogledna aktivnost u vrtiću “Leptirić” 

U sklopu individualnog stručnog usavršavanja, u vrtiću “Leptirić”, odgajateljica Alma Macić je realizovala Oglednu aktivnost pod nazivom “Sve na svijetu rodila je majka” u okviru teme “Od djeteta do čovjeka”, sa djecom iz Mješovite grupe djece od 3 godine do polaska u školu.

Cilj aktivnosti je omogućiti djeci da upoznaju i istražuju međuljudske odnose, a posebno odnos majka -dijete, kako bi uticali na razumijevanje tih odnosa i podstakli na pokazivanje ljubavi, bliskosti, poštovanja i međusobnog uvažavanja.

Djeca su uživala u ponuđenim sadržajima u centrima aktivnosti: društvena igra “Mamina haljina”, slikanje “Mamina kosa”, Okvir za fotografisanje, “Buket voća”, Velika čestitka za sve mame…

Imali su čast da u sobi ugoste tri majke, koje su im pričale o najljepšem, ali i najodgovornijem zanimanju na svijetu, kako je to biti mama. Majčinstvo je posao s cjeloživotnim stažem, a njihov zadatak je pripremiti djecu za sve uspone i padove, osluškivati ih i prepoznavati, ne voditi ih već usmjeravati, ne ograničavati ih, već otvarati ih svijetu kojeg moraju sami spoznati.  

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti