”Kad porastem biću…”, pozorišna predstava u okviru projekat “Zanimanja” u vrtiću “Zvončić”

Pozorišna predstava pod nazivom ”Kad porastem biću…” realizirana je dana, 27. februara 2023. godine u vrtiću “Zvončić”.

Predstava predstavlja krunu tromjesnog rada na projektu pod nazivom “Zanimanja”, koji je potaknut interesima djece, a tim odgajatelja ga je isplanirao i realizirao proteklih mjeseci sa djecom svih odgojnih grupa.
Cilj projekta je bio upoznavanje djece sa raznovrsnim zanimanjima, njihovim specifičnostima i značajem za društvenu zajednicu.

Realizirane su brojne edukativn i inspirativne aktivnosti, radionice i posjete, čime su potaknuti svi aspekti dječijeg razvoja.

Posjetama različitim ustanovama približili su djeci neka od zanimanja kao što je: slikar, vajar, glumac, trgovac, krojač, frizer, policajac, vojnik, sportista, ljekar, pekar, stolar, automehaničar, istraživač, naučnik…
Trudili su se da razviju dječiju svijest o važnosti svakog poziva, te da ih upoznaju sa njihovim specifičnim karakteristikama.
Svoj nesebičan doprinos su dali i roditelji, koji su posjetama vrtiću i predstavljanjem svoje profesije na kreativan i zanimljiv način, djeci učinili interesantnim raznovrsna zanimanja.

Roditelji su takođe aktivno učestvovali i u realizaciji  radionica na temu “Šta želim da moje dijete postane?”, u kojoj su svi sudionici neizmjerno uživali.
Djeci sa posebno dopala muzička radionica.

Predstavom “Kad porastem biću…” tim odgajatelja je zaokružio ovu tematsku cjelinu na jedan kreativan, šaljiv, zanimljiv i primjeren način putem interesantne priče o djevojčici Emi i tome šta ona želi biti kada poraste.
Svaka odgojna grupa bila je jedna radna stanica:
automehaničarska radnja “Auspuh”, pekara “Krofnica” i naučna laboratorija u kojima su djeca imala priliku biti na trenutak automehaničari, pekari, naučnici.

Brojne ustanove iz kulturnog i javnog domena dale su doprinos u realizaciji obog projekta, kojima se ovim putem tim odgajatelja zahvaljuje.
Zahvaljuju se i roditeljima, koji su im uvijek pružali nesebičnu podršku i bez čije saradnje ovaj  projekta nebi bio ovoliko interesantan za djecu.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti