Djeca iz vrtića “Aprilski cvjetovi”, “Labudovi” i “Višnjik” posjetili Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine

Djeca na svom putu usvajanja temelja kulturne baštine imaju brojne saradnike: roditelje, odgajatelje i druge sudionike kojima je najvažnija zadaća potaknuti njihovu znatiželju, kreativnost i razvoj. U odgoju i obrazovanju djece kulturna baština nosi veliki potencijal, pa stoga muzejski prostori predstavljaju primjereno mjesto informalnog učenja i istraživanja sadržaja baštine.

U povodu predstojećeg praznika Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine djeca  iz vrtića “Aprilski cvjetovi”, “Labudovi” i “Višnjik“ su posjetila Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine
Na Odjeljenju za etnologiju pogledali su stalnu izložbu “Život i kultura gradskog stanovništva Bosne i Hercegovine u 19. stoljeću”, kojom prilikom su mogli vidjeti kako su ljudi živili nekada. 
Na Odjeljenju „Prirodne nauke“ pogledali su postavljene izložbe: “Svijet vodenih i močvarnih staništa”, “Šume Bosne i Hercegovine” i “Fosili Sarajeva i okoline”. Sa velikom pažnjom i interesovanjem su razgledali izložene eksponate, a najveći dojam na njih su ostavili steći koji su izloženi u atriju muzeja.

Vrtić “Aprilski cvjetovi”

Vrtić “Labudovi”

Vrtić “Višnjik”

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti