Pobjednički rad djevojčice Bianke Jogunčić, vrtić „Mašnica“ putuje na festival u Busan u Južnoj Koreji

Likovni rad djevojčice Bianke Jogunčić, iz vrtića “Mašnica”, odgojna grupa u 6. godini života, učiteljice Elma Šejtanić i Aida Ahmetović, izabran na konkursu likovnih radova za 18. Međunarodni festival djece i mladih u Busanu, Južna Koreja, na temu „Ne ratu! Mir u svijetu!“

Sarajevo grad filma UNESCO-a, zajedno sa drugim gradovima iz mreže kreativnih gradova, učestvovao je i ove godine u konkursu za crtanje postera 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji. 

I ove godine u konkursu su, na poziv Sarajeva grada filma UNESCO-a, učestvovala djeca iz Sarajeva uzrasta od 5 do 12 godina, koja su zajedno s djecom iz cijelog svijeta crtala na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”. Najboljim je proglašen crtež šestogodišnje Bianke Jogunčić iz sarajevskog vrtića Mašnica. 

Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova UNESCO-a, među kojima i Sarajeva, putuju za Busan, gdje će biti dio kolaža festivalskog postera 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, te će biti izloženi u Busanu tokom trajanja festivala od 10. do 16. jula 2023. godine.

Konkurs za crtež raspisan je kao dio međunarodne saradnje kreativnih gradova UNESCO-a, među kojima su Busan i Sarajevo.

Sarajevo grad filma UNESCO-a u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom nagrađuje sve učesnike konkursa sa po dvije gratis ulaznice za željene filmske projekcije u okviru Dječijeg i TeenArena programa 29. izdanja Sarajevo Film Festivala, koji će biti održan od 11. do 18. augusta 2023. godine. 

Na konkursu je ove godine učestvovalo više od 200 djece iz Sarajeva – svima im se na kreativnosti i saradnji Sarajevo grad filma UNESCO-a zahvaljuje! 
Prema:

https://www.sff.ba/novost/11908/crtez-bianke-joguncic-iz-sarajeva-putuje-na-biky-festival-u-busanu-u-juznoj-koreji-hvala-svima-koji-su-crtali

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti