Mališani vrtića “Vrapčić” i “Biseri” posjetili Olimpijski muzej

Olimpijski muzej je jedan od najreprezentativnijih segmenata Olimpijskog komiteta BiH, koji učestvuje u razvijanju i afirmaciji olimpijskih vrijednosti i olimpijskog duha. Osnovan je odlukom Organizacionog komiteta XIV ZOI sa željom da trajno čuva uspomenu na organizaciju i realizaciju ove nezaboravne olimpijske manifestacije.

Posjetom Olimpijskom muzeju je najbolji način da se djeci dočara dio atmosvere sa XIV Zimskih olimpijskih igara održnih u Sarajevu davne 1984. godine. Kroz neposredno doživljena iskustava djeci se može približiti svrha i značaj Olimpijskog muzeja i olimpijskih igara, te na taj način postepeno ih osposobljavati da iste vrednuju, koriste i čuvaju.
Odgajatelji iz vrtića “Vrapčić” i “Biseri” su djecu odveli u posjetu Olimpijskom muzeju. Djeca su sa veliki interesovanjem razgledala izložene eksponate: olimpijske krugove, olimpijsku pahuljicu, olimpijsku baklju, sportsku opremu, medalje, a nesumljivo im je najveću pažnju izazvala maskota Olimpijade „Vučko” i maskota Evropskog festival za mlade (EYOF) “Grudvy”, te bob sanke, koje su izazvale posebno oduševljenje. 

Vrtić “Vrapčić”

Vrtić “Biseri”

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti