Aktivnosti u zimskom period u vrtiću “Mašnica”

Dugo očekivani snijeg, ovih dana pada u našem gradu, te su odgajatelji iz vrtića “Mašnica” omogućili da djeca tokom cijele sedmice uživaju u zimskim čarolijama i igrama na snijegu.
Psihofižički razvoj djece potiče igra i kretanje putem raznovrsnih sadržaja: recitovanje, pjevanje, sviranje, ples, trčanje, grudvanje, rad sa neoblikovanim materijalima…   

Mališani iz Odgojne grupe 2 do 3 godine života su pravili snijeg od silikona i vode, uživali su slušajući stih “Pahuljica” i pjevali pjesme o zimi, a na kraju su napravili velikog Snjegovića. Stariji drugari iz vrtića su pored raznovrsnih sadržaja u sobi imali priliku da u dvorištu vrtića, uživaju u snijegu. Igre na snijegu su im bile odlična i inspirativna  zabava koja im je pobudila veliku radost.

U Odgojnoj grupi u 6.godini života gostovao je gospodin Šuki Planjanin koji je djecu upoznao sa raznovrsnim instrumentima. Djeca su rado učestvovala u cjelokupnoj aktivnosti i željeli su dosta toga da saznaju o karakteristikama, značaju i porijeklu instrumenata. Uz pratnju gitare zajednički su otpjevali pjesme koje poznaju. Gostu su na kraju otplesali najdraže plesove, te mu poklonili zahvalnicu.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti