Vrtići u Starom Gradu dobili savremenu opremu

Četiri vrtića u Starom Gradu: “Bulbuli”, “Biseri”, “Pčelica” i “Bajka” dobili su savremenu informatičku opremu koja će značajno olakšati rad uposlenika i polaznika vrtića, a Općina Stari Grad Sarajevo postala je tako prva općina koja je sve javne vrtiće na svojoj teritoriji opremila istom informatičkom opremom.

Vrtići su dobili pametne table, projektore, računare i printere. Opremanje vrtića rezultat je saradnje Općine Stari Grad Sarajevo i Ambasade Rumunije u BiH, te uspješnog projekta “Opremanje vrtića na području Općine Stari Grad savremenom informatičkom opremom” koji je finansirala Vlada Rumunije. Vrijednost projekta je 40.000 KM, a pripremila ga je općinska Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica.

Uručenje opreme upriličeno je danas u Vrtiću “Bulbuli”, a prisustvovali su mu općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić i ambasador Rumunije u BiH Anton Păcurețu.

  • Zahvaljujući ovoj saradnji, četiri vrtića u Starom Gradu dobit će savremenu informatičku opremu i želim se zahvaliti ambasadoru nj.e. Antonu Păcurețu na tome. Prilikom našeg susreta na ceremoniji sadnje lipa u Aleji ambasadora dogovorili smo zajednički projekat i ovo danas je njegov rezultat. To i jeste glavni cilj projekta Aleja ambasadora, da ambasadori i zemlje iz kojih dolaze prepoznaju načine kako da ulažu u našu zemlju kroz infrastrukturne, obrazovne ili humanitarne projekte. Ovaj projekat je posebno važan jer doprinosi obrazovanju najmlađih – poručio je načelnik Hadžibajrić.
  • Izražavamo nadu da ćemo implementirajući ovaj projekat doprinijeti razvoju obrazovnog procesa korištenjem modernih tehnologija. Ova donirana IT oprema će olakšati i poboljšati rad nastavnog osoblja četiri obrazovne institucije. Želim da istaknem odličnu saradnju sa partnerima iz Općine Stari Grad i izrazim zahvalnost za profesionalizam i posvećenost. Uvjeren sam da će ovaj projekat osnažiti bilateralne odnose i predstavljati dobar poticaj za nastavak dobrog partnerstva – izjavio je rumunski ambasador Anton Păcurețu.

Jasmina Magoda, v.d.direktorice JU Djeca Sarajeva izrazila je zahvalnost načelniku Hadžibajriću i ambasadoru Păcurețu na uručenoj opremi.

  • Zahvaljujem se Ambasadi Rumunije što je učestvovala u finansiranju ovakvog projekta, a posebno načelniku Hadžibajriću što je prepoznao potrebe Javne ustanove Djeca Sarajeva. Informatička oprema mora biti dostupna djeci. Ne možemo ih odvojiti od toga, to je njihova budućnost, ali je važno naučiti ih i kako pravilno i sigurno da rukuju s njom – izjavila je Magoda.

Prije nepune dvije godine Općina Stari Grad Sarajevo je u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS u potpunosti rekonstruisala i obnovila vrtić “Bulbuli” u koji je uloženo skoro million KM i danas je zasigurno najopremljeniji i najbolji javni vrtić u Kantonu Sarajevo. Oprema u preostala tri vrtića u Starom Gradu bit će isporučena u narednim danima, saopćila je Služba za odnose s javnošću i informacioni sistem Općine Stari Grad Sarajevo.

Prema: https://hayat.ba/vrtici-u-starom-gradu-dobili-savremenu-informaticku-opremu/850172/

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti