Domovino Bosno i Hercegovino, sretan ti 25. novembar – Dan državnosti! II dio

Ljubav prema domovini i svim njenim prirodnim i kulturnim dobrima, gradi se i njeguje od malih nogu. Započinje u porodičnom domu, a nadograđuje se dalje putem odgojno-obrazovnih institucija, prvo vrtića, poslije škole.

Kako voljeti, čuvati i njegovati ljubav prema domovini, mi odrasli, trebamo biti pozitivan primjer najmlađima, da bi izrasli u svjesne i odgovorne buduće građane. Građane koji će uvažavati prije svega, različitosti, uvažavati jedni druge i na takvim principima graditi našu državu Bosnu i Hercegovinu. Tako stečena znanja o domovini su cjeloživotna, koje će mališani ponosno nositi u svom srcu i prenostiti budućim pokoljenima.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine u JU “Djeca Sarajeva” se obilježio putem svečanosti u vrtićima, kao i obilaskom grada Sarajeva i značajnih kulturno – historijskih znamenitosti.

Djeca obučena u boje zastave naše domovine, na svečanostima su se predstavila prigodnim recitacijama, pjesmama, plesovima, igrokazima i kreativnim radionicama. Pokazali su, da iako su mali, puno znaju o domovini Bosni i Hercegovini.

Vrtići: “Višnjik”, “Slavuj”, „Srećica“,  “Žubor”, “Bajka”

Vrtići: “Višnjik”

 Dan državnosti BiH u vrtiću “Višnjik” su obilježili putem svečanosti pod nazivom “Domovino sretan ti Dan državnosti”. Bogatim programom, stihovima, legendama, pjesmama i plesom, mlišani su pokazali koliko su naučili o domovini Bosni i Hercegovini, te kako je ona jedinstvena i posebna.
Svečanosti su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić, pomoćnica općinskog načelnika Lejla Dizdarevi, VD direktorica JU “Djeca Sarajeva” Jasmina Magoda, pedagogica Amela Mujezinović, psihologica Amina Cerić, socijalna radnica Amela Buljubašić, te predstavnice Vijeća roditelja Arijana Ibišević i Andrea Camić.
Mališani su na kraju prisutnim poručili:
“D
omovina je tamo gdje je dom, dom je tamo gdje smo rođeni. Mi smo rođeni u Bosni i Hercegovini, najljepšoj zemlji na svijetu, zemlji jednakopravnosti, tolerancij i suživota.”

Mališani vrtića “Višnjik” sa načelnikom Mandićem obilježili Dan državnosti BiH

https://bit.ly/3OwUdzK   

Vrtić “Slavuj”

 Dan državnosti BiH u vrtiću “Slavuj” su obilježili interesantnim i edukativnim aktivnostima: šetnjim gradom Sarajevom, posjetom Muzeju ratnog djetinjstva, Centaru kulture i mladih Općine Centar, te Zemaljskom muzeju BiH.

Vrtić „Srećica“

Dan državnosti BiH  mališani iz vrtića “Srećica” su obilježili  realizacijom svečanosti u prepunoj sali Općine Novi Grad, u srijedu 23.11.2022. godine.  Učestvovala su djeca uzrasta od 3 do 6 godina života.
Program je bio protkan pjesmama o našoj domovini BiH, kojim su djeca pokazala šta su naučili o domovini, te koliko je vole.
Aplauzi i osmjesi, sreće i zadovoljstva, od strane roditelja su rekli sve.

Vrtići “Žubor”

 Dan državnosti BiH u vrtiću “Žubor” su obilježili putem svečanosti pod nazivom “Domovino, sretan ti rođendan”.

Pjesma “Bosno moja, divna mila”

https://youtube.com/shorts/KxqYh-lvqI4

Vrtići “Bajka”

Dan državnosti BiH u vrtiću “Bajka”, Mješovita grupa od 3 godine do polaska u školu su obilježili putem svečanosti i kreativne radionice pod nazivom “Zmajko i stećko”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti