Povodom Međunarodnog dana djeteta mališani iz vrtića “Višnjik” posjetili Općinu Centar

Danas su mališani iz vrtića „Višnjik“ posjetili Općinu Centar i načelnika Srđana Mandića, povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, kao i povodom nastupajućeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. novembra svake godine, jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta. Time je svijet dao obećanje da će svoj djeci biti osigurana jednaka prava, te da će učiniti sve kako bi se zaštitila i osigurala njihova prava na preživljavanje, razvoj, učenje i razvijanje do punih potencijala.

-Ja ne mogu zamisliti bolje goste u našoj Opštini, iako ih dolazi zaista puno. Mališani iz vrtića „Višnjik“ su izrazili želju da me posjete i meni je zbog toga srce puno. Povod posjete je Međunarodni dan djece, ali i Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Posebno me raduje to što danas u njihovim rukama vidim zastave Bosne i Hercegovine. Vrlo je važno u najranijem uzrastu educirati mlade naraštaje o značaju domovine, o njenoj historiji, učiti ih kako voljeti i poštovati svoju domovinu. Naša misija je da budemo Opština za mlade, naročito u ovo vrijeme kada sve više mladih, nažalost, odlazi iz naše domovine. Naš zadatak je da im obezbijedimo što bolje uslove kako bi ostali ovdje, rekao je načelnik Srđan Mandić.

Djeca iz vrtića „Višnjik“ su tokom današnjeg druženja sa načelnikom Općine Centar, ispričali kako provode dane u vrtiću, pjevali su dječije pjesme, postavljali različita pitanja, te su na kraju druženja pozvali načelnika Mandića da prisustvuje priredbi koja će biti organizovana u njihovom vrtiću povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Prema:
https://www.centar.ba/novost/18712/malisani-iz-vrtica-visnjik-posjetili-opcinu-centar

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti