Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta – 20. novembra II dio

Međunarodni dan djeteta – 20. novembar, obilježava se svake godine širom svijeta aktivnostima usmjerenim na promociju i zaštitu prava djeteta. Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1989. godine je usvojila Konvenciju o pravima djeteta, koja je međunarodni dokument kojim se priznaju prava djece u cijelom svijetu. Prava djece su univerzalna, trajna, a djeca su naša budućnost i svaka nova generacija bi trebala ima priliku za stvaranje novijeg, boljeg svijeta, svijeta dostojog djeteta.
Međunarodni dan djeteta je još jedna prilika da podižemo svijesti o potrebi zaštite djece od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

Vrtići: “Bulbuli”, “Mašnica”, Radost”

Vrtić “Bulbuli

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana djeteta za mališane iz vrtića “Bulbuli”, dvije mješovite grupe od 3 godine do polaska u školu, odgajateljice su pripremile igrokaz pod nazivom “Sva djeca imaju pravo”.
Putem likova, djevojčice Emine i dječaka Salke, podsjetile su djecu na njihova prava, ali i obaveze.
Potom su djeca imala priliku pokazati svoju maštovitost i kreativnost na likovnoj radionici pod nazivom “Ja imam parvo”.

Vrtić “Mašnica”

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana djeteta za mališane iz vrtića “Mašnica”,  Odgojnoj grupi 2-3 godine života učiteljice su realizirale aktivnost usmjerenu na promociju i zaštitu prava djeteta.
Cilj aktivnosti je bio podizanje svijesti o potrebi zaštite djece od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije.

Vrtić “Radost”

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana djeteta mališani iz vrtića “Radost” su uživala u zajedničkom druženju, pjesmama o pravima djece i kreativnoj radionici.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti