Svečanost uoči FIFA Svjetskog prvenstva: Ambasador Katara posjetio vrtić „Trešnjicu“

Svečanost uoči FIFA Svjetskog prvenstva u vrtiću „Trešnjicu“, prilog emitovan na tv Vogošća
https://youtu.be/nR6pMpvQ-ZM

U povodu Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, ambasador Države Katar, Sultan Ali Al-Khater, zajedno sa saradnicima i predstavnicima humanitarne organizacije Qatar Charity, posjetio je vrtić „Trešnjicu“.

Ambasador Države Katar se ovom prigodom družio sa djecom i osobljem vrtića „Trešnjica“, te mališanima uručio prigodne poklone uoči početka globalnog sportskog događaja u njegovoj zemlji koji će se održati od 20. novembra do 18. decembra ove godine.

Odgovorna odgajateljica vrtića „Trešnjica“ gđa Azra Jakdi, uputila je riječi zahvalnosti ambasadoru Al-Khateru, izražavajući zadovoljstvo što im se ukazala prilika da ugoste predstavnike Države Katar pred sportsku izvedbu zbog koje su posljednjih sedmica oči cijelog svijeta usmjerene prema Dohi.

Noseći zastave Države Katar i Bosne i Hercegovine, mališani vrtića „Trešnjica“ su priredili prigodan program za ambasadora Al-Khatera i ostale goste, te mu uručili album sa fudbalerima i stadionima, koje su sami nacrtali, kao i sliku Sebilja, ručni rad odgajateljice Selme Balićevac.

Prema:
https://radiosarajevo.ba/sport/nogomet/svecanost-uoci-fifa-svjetskog-prvenstva-ambasador-katara-posjetio-vrtic-tresnjica/475174

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti