Međunarodni dan štednje II dio

Veoma je važno da djecu od malena na ispravan način naučimo šta je novac, za šta nam služi, kako ga zarađujemo, te koliko je važno da se štedi i na pravilan način raspoređuje. Djeca koja od malena shvate štednju kao važnu  životnu vrijednost, izrast će u osobe koje će znati cijeniti novac i koje će pravilno raspolagati finansijama.

Vrtić “Umihana Čuvidina”

Međunarodni dan štednje u vrtiću “Umihana Čuvidina” su obilježili posjetom ASA Banci.
Djeca su putem ove posjete imala priliku da se upoznaju sa zanimanjem bankar, kako se broji novac, šta je potrebno za bankomat i kako on radi. Upoznali su se sa pojmom štednja, načinima štednje i koje su njene dobrobiti, te su vidjeli gdje se novac “čuva”.
Na kraju druženja počastili su se slatkišima i dobili poklon paketiće. U znak zahvalnosti i sjećanje predstavnicima banke poklonili su prigodan crtež.

Vrtić “Vjeverica”

Međunarodni dan štednje slavi se 31. oktobra, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. u Milanu.
Međunarodni dan štednje u vrtiću “Vjeverica” su obilježili posjetom Sparkasse Banci.
Djeca iz Odgojne grupe u 6. godini, te dvije grupe u 5. godini i jedna grupa u 4. godini života su se ovom prilikom upoznala sa izgledom bankom, zanimanjem bankara, načinom štednje i na koji način mala djeca mogu štediti…

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti