Čestitke povodom 25. oktobra – Dana JU “Djeca Sarajeva” II dio

Povodom obilježavanja 25. oktobra – Dana JU “Djeca Sarajeva”, Sarajevo, organiziran je prigodan program u svim vrtićima, koji egzistiraju u okviru ustanove, ukupno njih 38, raspoređnih u osam općina Kantona Sarajevo.

Djeca su na maštovit i kreativan način uveličala ovaj značajan dan i čestitata 77. rođendan svim vrtićima.

Poručili su da vole vrtić, svoj drugi dom, koji im pruža mogućnost za igru i druženje sa prijateljima,
u kojem stiču nova znanja i vješine, u kojem uče da budu mudri i donose ispravne odluke, da je to mjesto gdje su sretni, sigurni i zadovoljni.

Vrtići: “Bulbuli”, “Radost”, “Ljiljani”, “Trešnjica”

Vrtić “Bulbuli”

Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” u vrtiću “Bulbuli” realizirali su kreativnu radionicu pod nazivom Sretan rođendan JU “Djeca Sarajeva”, kojom prilikom su djeca pokazala kreativnost izražavanja putem art radionice, recitalima i pjesmama.

Vrtić “Radost”

Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” u vrtiću “Radost” realizirali su kreativnu radionicu pod nazivom Sretan rođendan JU “Djeca Sarajeva”, kojom prilikom su djeca uživala, te poželila sretan rođendan vrtićima i zasladila se kolačem koji su napravili.

Vrtić “Ljiljani”

Povodom obilježavanja 77. godišnjice od osnivanja JU “Djeca Sarajeva”, djeca vrtića “Ljiljani” zajedno sa učiteljicama Almom Agović i Ramizom Rožnjaković – Pudrić,  izradili su  77 bedževa u obliku šarenog dječijeg dlana i u vogšćanskom parku “Žrtava genocida u Srebrenici”,  podijelili djeci, roditeljima, učiteljicama  i mnogim drugim sugrađanima. Željeli su da na ovaj način, daju svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog jubileja.

Vrtić “Trešnjica”

Vrtić “Trešnjica” Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” u vrtiću “Trešnjica” djeca su pjevala pjesmice o drugarstvu i jeseni uz pratnju harmonike, nakon toga su crtali čestitke vrtiću za rođendan.

https://youtu.be/CivApDIOS4U

 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti