Čestitke povodom 25. oktobra – Dana JU “Djeca Sarajeva” I dio

Povodom obilježavanja 25. oktobra – Dana JU “Djeca Sarajeva”, Sarajevo, organiziran je prigodan program u svim vrtićima, koji egzistiraju u okviru ustanove, ukupno njih 38, raspoređnih u osam općina Kantona Sarajevo.

Djeca su na maštovit i kreativan način uveličala ovaj značajan dan i čestitata 77. rođendan svim vrtićima.

Poručili su da vole vrtić, svoj drugi dom, koji im pruža mogućnost za igru i druženje sa prijateljima,
u kojem stiču nova znanja i vješine, u kojem uče da budu mudri i donose ispravne odluke, da je to mjesto gdje su sretni, sigurni i zadovoljni.

Vrtići: “Umihana Čuvidina”, “Razigrani dani”, “Labudovi”, “Ilijaš”

Vrtić “Umihana Čuvidina”

Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” u vrtiću “Umihana Čuvidina” realizirali su kreativnu radionicu pod nazivom “Srce puno ljubavi”. Djeca su zajedno sa nanama i dedama pravili torte od slatkiša, koje su darovali djeci iz JU Centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor” i djeci iz KJU Doma za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave.
Osmjesi djece su najvažnije mjerilo uspješno završenih radionica, poslali su poruku iz vrtića “Umihana Čuvidina”.

Vrtić “Razigrani dani”

Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” u vrtiću “Razigrani dani” realizirali su kreativnu radionicu pod nazivom “Vrtić u mom srcu”, kojom prilikom su djeca uživala, te poželila sretan rođendan  vrtiću.

Vrtić “Labudovi”

Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” u vrtiću “Labudovi” realizirali su kreativnu radionicu pod nazivom “Čestitka mom vrtiću”, djeca su bila sretna što  vrtiću mogu pokloniti čestitku za rođendan.

Vrtić “Ilijaš”

Povodom Dana JU “Djeca Sarajeva” u vrtiću “Ilijaš” realizirali su svečanost pod nazivom “Kad vrtići zapjevanju“ u dvorištu vrtića. Djeca su pokazala kreativnost izražavanja kroz ples, recitacije i pjesme prisutnim roditeljima.

Vrtić “Ilijaš” trenutno ima četiri odgojne grupe i 86 djece, a ubrzo očekujemo formiranje i pete grupe. Veliki nam je ponos vidjeti svu djecu koja sa zadovoljstvom idu u vrtić u kojem rastu, uče i igraju, dok su njihovi roditelji sigurni i znaju da su u dobrim i stručnim rukama odgajatelja.
Ovom prilikom se želim u svoje osobno ime i u ime kolektiva vrtića “Ilijaš” zahvaliti Općini Ilijaš, Ministarstvu za odgoj i obrazovanja KS, jer naš vrtić ne bi izgledao ovako, u skladu sa svim standardima i normativima predškolskog odgoja i obrazovanja. Posebno se zahvaljujem Radiju Ilijaš na medijskoj saradnji i promovisanju naših aktivnosti, a sve u cilju ljepšeg i sretnijeg života naših najmljađih, kazala je gospođa Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica vrtića “Ilijaš”.

https://radioilijas.ba/vrtic-ilijas-obiljezava-77-godisnjicu-ju-djeca-sarajeva/

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti