Svjetski dan čistih ruku – 15. oktobar

Ruke su dio tijela koji je najizloženiji raznim mikroorganizmima, te samim tim predstavljaju najčešći put prenosa većine zaraznih bolesti. Zato je veoma važno provoditi pravilnu higijenu ruku. Navika redovnog i temeljnog pranja ruku, vještina je koja se usvaja u najranijem djetinjstvu.
Svjetski dan čistih ruku je, još jedna važna prilika, da djeca putem interesantnih aktivnost,i nauče zašto, kada i kako se peru ruke, te da savladaju pravilan način njihovog pranja.

Vrtić “Aprilski cvjetovi”

Povodom Svjetskog dana čistih ruku u vrtiću “Aprilski cvjetovi” odgajateljice su potaknule sratiju djece iz vrtića da pomognu mlađim drugarima u pranju ruku. Činom da veliki uče male, potaknuli su kod velikih razvoj empatije i želju da pomognu mlađim drugarima, a mlađim da uspješno savladaju tehniku ispravnog pranja ruku.

Vrtić “Lužani”

Povodom Svjetskog dana čistih ruku u vrtiću “Lužani” su ugostili volonterke Crvenog križa Ilidža. Prilikom ovog interesantnog i edukativnog druženja djeca su proširila svoja znanja o važnosti čistih ruku i upražnjavanju zdravih životnih navika.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti