„Svako dijete ima pravo da bude sretno i zdravo“ – humanitarna art radionica

U povodu obilježavanja Dječije nedjelje u JU “Djeca Sarajeva”, odgajatelji vrtića „Višnjik“ su organizirali humanitarnu art radionicu, u prostorijama novootvorenog Društvenog centra Općine Centar, u ulici Muhameda Kantardžića 3 pod nazivom „Svako dijete ima pravo da bude sretno i zdravo“.

U vrtiću “Višnjik” odgajatelji se brinu i usmjeravaju djecu na humani odgoj i razvoj empatičnosti, s ciljem izgradnje boljeg svijeta i sretnijeg života svih nas. Trude se da kod djece razviju socijalne kompetencije koje doprinose zdravom razvoju djece i izgradnji kvalitetnih odnosa sa drugim ljudima i sa samim sobom.
Djeca su svoju maštu i kreativnost izrazila kroz uputrebu različitih tehnika i materijala, od kojih su sa velikim entuzijazmom izrađivali najbolje poklone kako bi ih mogli prodati na humanitarnom bazaru i time pomoći djeci oboljeloj od raka.

U realizaciji humanitarne art radionice svoju nesebičnu podršku pružio je načelnik Općine Centar, gospodin Srđan Mandić i njegova pomoćnica gospođa Lejla Dizdarević.

Značaj i ulogu vrtića za svako dijete su prepoznali i podržali iz Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS, te su svojim prisustvom uveličali ovu humanitarnu akciju: gospođa Mirsada Šahbegović, pomoćnik direktora za plan, analizu, pravna i opća pitanja, gospođa Abida Kapetanović, viši saradnik za pedagoške standarde i normative i gospođa Samira Karamehić, viši saradnik za Godišnje programe rada i godišnji izvještaj o radu.

Direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Alma Trnka zahvalila se gostima i kazala je da će novac od prodaje biti prebačen na račun Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“.

U vrtiću “Višnjik” će biti izloženi dječiji radovi kako bi i roditelji mogli dati svoj doprinos u humanitarnom bazaru.

Ovim putem se zahvaljujemo Kantonalnoj televiziji TVSA na medijskoj podršci.

https://youtu.be/51kbGtg8K5s

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti