”Bajka o ribaru i ribici”

Čin odlaska djece u pozorište za njih je veoma važan doživljaj gdje se djeca uče lijepim manirima i ponašanju po određenim pravilima, što doprinosi razvoju dječije psihološke zrelosti.
Kroz interaktivne dječije predstave podstiče se razvoj socijalnih vještina i kompetencija poput empatije, konstruktivnog rješavanja problema, sarađivanja, pomaganja…
”Generalno govoreći, pozorište nudi djeci uživanje, priliku za kreativnu participaciju, mogućnost da uče, i stimulans za psihološki razvoj i mentalno zdravlje”, rezimira Moses Goldberg.
Na sceni Centra za kulturu Sarajevo u utorak, 4.10.2022. godine odigrana je predstava za djecu ”Bajka o ribaru i ribici” za mališane iz vrtića “Iskrica”, “Razigrani dani”, “Višnjik” i “Vrapčić”.
Djeca su se zabavila i uživala u interaktivnoj predstavi obogaćenoj muzičkim numerama. Pažljivo su pratila događaje na sceni, odgovarala na postavljena pitanja i nesebično pomagala glumcima.
Shvatila su važnost ljubavi i brige za druge, jer kada se dvije iste želje sretnu postaju stvarnost, što je bila i osnovna poruka ove bajke.

Vrtić “Iskrica”

Vrtić “Razigrani dani”

Vrtić “Višnjik”

Vrtić “Vrapčić”

Podijeli na socijalnim mrežama

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Povezane vijesti