Prvi dan jeseni

Jesen je najbogatije godišnje doba i idealan je period kada kod mališana možemo potaknuti njihovu radoznalost koja je osnovni pokretač saznajnih aktivnosti.
U vrtićima JU “Djeca Sarajeva” odgajatelji su sa djecom obilježili prvi dan jeseni. Omogućili su mališanima da putem raznovrsnih i interesantnih aktivnosti, zajednički posmatraju, istražuju i uče o jeseni i njenim darovima.

Vrtić “Lužani”
Inspirisane ovim godišnjim dobom odgajateljice su potakle djecu da uče o bojama, mirisima i okusima bogate jeseni, kroz priču i pjesmu.

Vrtić “Mašnica”
U cilju prigodnog obilježavanja dolaska jeseni odgajatelji su za djecu organizovali edukativno-kreativnu radionicu pod nazivom “Pozdrav jeseni”.  Uz stihove, pjesme i ples, motivisali su djecu sa predstavom “Usnula jesen” u kojoj su glumila djeca i odgajatelji. Keracijama sa radionice su ukrasili  zajednički prostor vrtića.
Potom su prošetali i posmatrali promjene u prirodi. Posjetili su i obližnju pijacu i posmatrali  bogatu jesenju ponudu voća i povrća na štandovima prodavača.

Vrtić “Srećica”
U vrtiću “Srećica” obilježen je dolazak godišnjeg doba jeseni uz prikladnu priču i jesenju sonatu. Djeca su uživala u ineraktivnoj predstavi sa Jesenkom, sretna što im je došla i donijela jesenje darove.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti