“Dobrodošli maleni”

U JU “Djeca Sarajeva”, vrtić “Dunje”, OJ Novi Grad, upriličena je svečanost povodom novoprimljene djece, pod nazivom “Dobrodošli maleni”.

Uz poticajno dječije okruženje u dvorištu vrtića, pripremljen je muzički program, ali i kreativne dječije radionice.  Djeca ranog i predškolskog uzrasta pokazala su kreativnost izražavanja kroz ples, recitacije, uz dočaranu bogatu kostimografiju i scenografiju. Roditelji, odgajatelji, stručni saradnici i gosti burnim su aplauzom podržavali djecu.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, g-đa Naida Hota-Muminović, obratila se prisutnima i ukazala na značaj ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za dobrobit djece, odnosno njihovo buduće obrazovanje. Tom prilikom, uručila je skromni poklon vrtiću povodom nove pedagoške 2022/2023. godine.

Također, direktorica Instituta za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, g-đa Senada Salihović zahvalila se na pozivu v.d. direktorici JU “Djeca Sarajeva”, g-đi Almi Trnka i svim uposlenicima. Tom prilikom, roditeljima djece iskazala je zahvalnost  na povjerenju koje pružaju JU “Djeca Sarajeva”  i odgajateljima, koji djeci u igri kroz učenje, skupa sa roditeljima pomažu u stjicanju znanja i vještina, usmjerenih prevashodno na ishode učenja i primjerene dječijim razvojnim postignućima, pripremajući ih tako za buduće odrastanje.

Na kraju, polazak u vrtić je veoma važan događaj za svako dijete, za porodicu kao takvu, i zato smo tu da budemo podrška, odnosno da pružimo sreću i sigurnost djeci, zaključila je direktorica Salihović.

Prema:
https://www.facebook.com/Institut-za-razvoj-preduniverzitetskog-obrazovanja-Kantona-Sarajevo-109181588571756/?ti=as

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti