Načelnik Mandić otvorio obnovljeni vrtić „Makovi“ – preuzeto sa centar.ba

Danas je ispred vrtića „Makovi“ (Obala Maka Dizdara 12) upriličena svečanost u povodu okončanja rekonstrukcije ovog vrtića. Za goste iz Općine Centar, načelnika Srđana Mandića te vijećnike Belmu Kapo, Saru Arslanagić, Samira Fazlića i Denisa Challengera, djeca su zajedno sa vaspitačicama pripremili kratki zabavni program.

Općina Centar je na inicijativu roditelja i JU „Djeca Sarajeva“ izdvojila 61.000 maraka za sanaciju krova, oborinske kanalizacije, fasade, toaleta, kuhinje i vanjsko uređenje ovog vrtića.

– Jedan od prioriteta općinske administracije je poboljšanje uslova boravka naše djece u predškolskim i školskim ustanovama na području ove lokalne zajednice. Posebno me raduje kada vidim koliko su djeca sretna jer sada imaju potpune uslove za boravak u ovom vrtiću. Nastavit ćemo sa ovim projektom i u drugim ustanovama, a u skladu sa našim mogućnostima, kazao je Mandić prilikom obilaska prostorija vrtića „Makovi“.

Današnjoj svečanosti ozvaničenja obnove vrtića „Makovi“ također je u ime Općine Centar prisustvovala i Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport, v.d. direktorica Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ Alma Trnka kao i Mirela Pavlić, predstavnica roditelja koji su uputili ovu inicijativu prema Općini Centar.

Direktorica Trnka u ime JU „Djeca Sarajeva“, u ime osoblja vrtića „Makovi“, mališana i roditelja izrazila je veliku zahvalnost načelniku Mandiću, Općini Centar i vijećnicima na svemu što su učinili kako bi djeca danas boravila u potpuno novom ambijentu vrtića.

U znak zahvalnosti mališani su načelniku Mandiću uručili sliku vrtića koju su naslikali.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti