Završna Kantonalna manifestacija „24. Revija  kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece iz predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i djece iz specijalnih zavoda KS“

Završna Kantonalna manifestacija  “24. Revija  kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece iz predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i djece iz specijalnih zavoda KS“ realizirana je u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad, dana 17.5.2022. godine sa početkom u 12,00 sati.
Učestvovale su najuspješnije takče iz predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i djece iz specijalnih zavoda KS sa smotri realizirane u općinama: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.
Program
https://djecasarajeva.edu.ba/wp-content/uploads/2022/05/ZAVRSNA-MANIFESTACIJA-24-REVIJA-KUS-converted.pdf

Vrtić “Ilijaš”
Vokalna pjesma u pratnji insrtumenta “Dječija prava”

Djeca iz vrtića “Ilijaš“, čije su odgajateljice Sanja Fejzić i Midheta Tihić, su osvojila prvo mjesto na Završnoj Kantonalnoj  manifestaciji “24. Reviji kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece iz predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i djece iz specijalnih zavoda KS“ sa vokalnom pjesmom u pratnji insrtumenta “Dječija prava”.
Mališani su predivnu pjesmu o dječijim pravima, na sceni prezentirali uz elemente znakovnog jezika. Ponosno su prenijeli prisutnim veoma važnu poruku, da sva djeca imaju parvo na osmijeh, igru, sreću, obrazovanje i da im je samo nebo granica.

Posebno treba istači da su autorice pjesme “Dječija prava” odgajateljice Sanja Fejzić i Sanela Džafić, te da je muziku i aranžman osmislila odgajateljica Sanja Fejzić.

“Dječija prava”, vokalna pjesma u pratnji insrtumenta
https://youtu.be/YZTCeJVykZo

“Dječija prava”

Imam pravo da se igram,
Imam pravo i da učim.
Imam pravo ako želim
I nebo da dokučim.

Neka su djeca crna,
A neka žuta il’ bijela,
A sva su djeca
Sva su djeca
Sretna i vesela.

Svako dijete ima parvo
Da mu osmjeh lice krasi.
Dobro ovo upamtite
I poštujte Vi odrasli.

Neka su djeca crna,
A neka žuta il’ bijela,
A sva su djeca
Sva su djeca
Sretna i vesela.

Evo i ja imam parvo
Pjevat’ pjesmu
Stajat parvo.
Širit’ ruke
Reći svima
Volimo se vijekovima.
Širit’ ruke reći svima
Igrajmo se vijekovima.

Neka su djeca crna,
A neka žuta il’ bijela,
A sva su djeca
Sva su djeca
Sretna i vesela.

Vrtić “Lužani”
Igrokaz “Patuljci iz mahovine”
Djeca iz vrtića “Lužani“, čije su odgajateljice Aida Hubijar Šišić i Senada Ledina, su osvojila treće mjesto na Završnoj Kantonalnoj manifestaciji “24. Reviji kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece iz predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i djece iz specijalnih zavoda KS“ sa igrokazom “Patuljci iz mahovine”.
Mališani su sa izuzetnim glumačkim sposobnostima, u kreativmo osmišljenim kostimima i scenografijom promovisali jednu veom avažnu temu, brigu o biljkama i njihovoj važnosti za nas i eko svijet.

Slike učesnika sa Završne Kantonalne manifestacije “24. Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece iz predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i djece iz specijalnih zavoda KS“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti