“Sadimo za našu budućnost”

Povodom Dana planete Zemlje u prelijepom dvorištu vrtića “Mašnica” organizovana je mala, ali vrijedna radna akciju uređenja vanjskog prostora vrtića.
Djeca, roditelji i odgajatelji više odgojnih grupa zajedno su zasadili cvijeće i stabla voća i obogatili dvorište novim sadnicama.
Na ovaj način obogatili su prostor u kojem djeca provode veliki dio vremena u različitim aktivnostima. Bilo je to jedno lijepo, zabavno, edukativno i korisno vrijeme za djecu i njihove roditelje.
Nakon toga, zajedno sa odgajateljima su crtali planetu na hamer papiru i ispisivali različite eko-poruke o načinima na koje mogu zaštititi našu Zemlju i okolinu.
Razvijanje kvalitetnih partnerskih odnosa sa roditeljima vrtićke djece, temelj je odgojno – obrazovnog procesa i u najboljem interesu svakog djeteta. Zato su ovakva druženja u vrtiću od neprocjenjive važnosti za svako dijete.
Kolektiv vrtića “Mašnica” se zahvaljuje svim roditeljima koji su se uključili u akciju, te učinili ovu aktivnost njihove djece zabavnijom i kreativnijom.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti