Polaganje cvijeća na Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine

U povodu 6. aprila –  Dana grada Sarajeva  v.d. direktora JU „Djeca Sarajeva“, Sarajevo gđa Alma Trnka zajedno sa mališanima iz vrtića “Šareni voz” i njihovim učiteljicama položili su cvijeće na Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine u Velikom parku u Sarajevu. Ovim činom su na tridesetogodišnjicu od opsade Grada Sarajeva odali počast  nedužnoj djeci, čiji su životi tragično prekinuti u ratnom vihoru.
Željeli su poslati poruku, da se ne smije zaboraviti Konvenciju o pravima djeteta koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih naroda 20. novembra 1989. godine, kao međunarodni dokument, kojim se priznaju prava djece u cijelome svijetu u želji da zajedno stvaraju svijet kakav zaslužuju djeca. Svijet u kojem će svako dijete imati priliku rasti, učiti, razvijati svoje sposobnosti i talente, odrastati u porodici, biti sigurno i zaštićeno. Ova Konvencija jamči djeci temeljna ljudska prava, pravo na ime, roditelje, dom, ljubav, hranu, igru, obrazovanje… život.

Polaganje cvijeća na Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine

U povodu 6. aprila rođendana Grada Sarajeva mališani iz vrtića “Šareni voz” sa recitalom“Kozija Ćuprija” su uveličali manifestaciju koja je organizirana u  Pozorištu mladih Sarajevo.
Recital “Kozija Ćuprija
https://youtu.be/DkoFoG1isw

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti