Općinski nivo 24. Revije kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece iz predškolskih ustanova i ustanova za specijalni odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo za školsku 2021/2022. godinu za Centar

OPĆINSKI NIVO 24. REVIJE KULTURNO- UMJETNIČKOG STVARALAŠTVA DJECE IZ PREDŠKOLSKIH USTANOVA I USTANOVA ZA SPECIJALNI ODGOJ I OBRAZOVANJE KANTONA SARAJEVO ZA ŠKOLSKU 2021.- 2022. GODINU  ZA CENTAR JE ODRŽANA DANA  08.04.2022. GODINE S POČETKOM U 11,00 H (PETAK) U DVORIŠTU VRTIĆA „SKENDERIJA“, JU „DJECA SARAJEVA“, SARAJEVO.

DJECA SU ŽELJNO OČEKIVALA MANIFESTACIJU NA KOJOJ SU UZ RADOST, DRUŽENJE, VESELJE SA SVOJIM VRŠNJACIMA, ODGAJATELJICAMA, RODITELJIMA, POKAZALA SVU RASKOŠ I KREATIVNOST KROZ IZRAŽAVANJE RAZLIČITIM UMJETNIČKIM FORMAMA KOJE SU UVJEŽBALI U VRTIĆU.

KOSTIMI SU IZRAĐENI U SKLADU TEMATIKE KOJU SU DJECA PRIKAZALA. MNOGO JE BILO  MUZIKE, PLESA, PJESME, IZVEDBA FOLKLORA UZ HARMONIKAŠA, BOGATI REKVIZITI. PORUKE KOJU SU DJECA POSLALA JESTE MIR, LJUBAV,  SREĆA. PJESME I MUZIKA SU BILE PRILAGOĐENE U RADU S DJECOM PREDŠKOLSKOG UZRASTA S CILJEM JAČANJA DJEČIJEG SAMOPOUZDANJA, SAMOSTALNOSTI, POZITIVNE SLIKE O SEBI,  ŠTO JE I OSTVARENO DANAS NA  OPĆINSKOJ REVIJI. PODACI O UČESNICIMA, NAZIVIMA TAČAKA, ODGAJATELJIMA KOJI SU PRIPREMILI IZVEDBE , SU UVRŠTENI U PROGRAMU KOJI MOŽETE POGLEDATI, I, NARAVNO TU SU SLIKE SA DANAŠNJE REVIJE KAO REFLEKSIJA SA DIVNOG DRUŽENJA VRTIĆA.
Program:
https://djecasarajeva.edu.ba/wp-content/uploads/2022/04/CENTAR-REVIJA-KUS-DJECE-IZ-PU-KS-2021-2022-GODINA_-converted.pdf

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti