Posjeta Narodnom pozorištu-Opera za mlade “Ježeva kućica”

Kod djece predškolskog uzrasta veoma je važno stvarati navike odlazka u pozorište kako bi upoznali kulturnu ustanovu ovog tipa i mogli doživjeti njegovu ljepotu i vrijednost. Ovakvim posjetama djeci možemo približiti svrhu i značaj ove institucije, te na osnovu neposredno doživljenih iskustava uticati na stvaranje trajne navike posjećivanja istih.
Pored toga odlazak u pozorište utiče na razvoj određenih pozitivnih životnih vrijednosti. Gledanje pozorišne predstave, opere za mlade ili baleta ima zabavni karakter, edukativni, ali i psihološki. Uživljavajući se u uloge likova, djeca uče da prepoznaju njihova emocionalna stanja, te samim tim razvijaju empatiju.
Djeca iz vrtića “Razigrani dani” i “Vrapčić” su sa odgajateljima posjetila Narodno pozorište Sarajevo. Tom  prilikom mališani su uživali u operi za mlade “Ježevoj kućici”. Operu su pratili sa velikm uživanjem, te su zajedno sa glavnim likom proživljavali zgode i nezgode. Djeca su shvatila veoma važnu pouku, da treba cijeniti, voljeti i čuvati svoj dom, ma kakav on bio.

Vrtić “Razigrani dani”

Vrtić “Vrapčić”

Vrtić “Zvončić”

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti