Posjeta Narodnom pozorištu-Pozorišna predstava “Palčica”

Kod djece predškolskog uzrasta veoma je važno stvarati navike odlazka u pozorište kako bi upoznali kulturnu ustanovu ovog tipa i mogli doživjeti njegovu ljepotu i vrijednost. Ovakvim posjetama djeci možemo približiti svrhu i značaj ove institucije, te na osnovu neposredno doživljenih iskustava uticati na stvaranje trajne navike posjećivanja istih.
Pored toga odlazak u pozorište utiče na razvoj određenih pozitivnih životnih vrijednosti. Gledanje pozorišne predstave, opere za mlade ili baleta ima zabavni karakter, edukativni, ali i psihološki. Uživljavajući se u uloge likova, djeca uče da prepoznaju njihova emocionalna stanja, te samim tim razvijaju empatiju.
Djeca iz vrtića “Dunje” su sa odgajateljima Amelom Suljević i Velidom Halilovićem posjetila Narodno pozorište Sarajevo. Tom  prilikom mališani su uživali u pozorišnoj  predstavi “Palčica”, te su sa velikim interesovanjem  pratili putešeskije glavne junjakinje. Djeca su shvatila veoma važnu pouku, da trebaju sanjati i boriti se za slobodu, iako si ranjiv i sam trebaš da ostaneš hrabar i svoj.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti