Posjeta spomen obilježima i Sarajevskoj ruži

Svako ljudsko biće jedinstvenim čini njegova ličnost. Ličnost se izgrađuje i oblikuje pod uticajem roditelja, učitelja, vršnjaka, medija… Da bi dijete izraslo u moralnu, socijalnu i empatičnu osobu kojoj je razvijena svijest o ispravnim sistemima vrijednosti, roditelji, odgajatelji i učitelji treba da djeci omoguće, između ostalog, aktivnosti kroz koje će steći naviku posjećivanja spomen obilježja, odavanje počasti i sjećanja na nevino ubijene žrtve u proteklom ratu, kao i borcima koji su dali svoj život za odbranu našeg grada Sarajeva i naše domovine Bosne i Hercegovine.
Djeca iz vrtića “Dječiji Grad” u sklopu teme “Moje naselje” su sa svojim učiteljicama posjetili spomenike i odali počast: vojnim i civilnim žrtvama agresije na BiH, kao djeci i učiteljici Fatimi Gunić, kojima je na ovu godisnjicu postavljena spomen ploča, kao i Sarajevska ruža kao trajni trag na mjestu gdje je pala granata. Šetajući kroz naselje učiteljice su ukazale djeci da sportska dvorana nosi naziv po borcu i heroju Ramizu Salčinu koji je dao veliki doprinos u odbrani grada Sarajeva.
Po povratku u vrtić djeca su prepričavala svoje impresije, te su kroz radionicu crtali sve što su vidjeli i uočili u naselju „Mojmilo“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti