Svjetski dan zaštite životinja obilježen u vrtićima JU “Djeca Sarajeva”

Svjetski dan zaštite životinja je međunarodni dan koji se obilježava 4. oktobra svake godine od 1931. godine  kada se na konvenciji ekologa u Firenci željelo ukazati na nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji.  
U sklopu Dječije nedjelje, a povodom obilježavanja Svjetskog dana životinja odgajatelji iz vrtića JU “Djeca Sarajeva” su omogućili djeci da prošire svoja znanja o životinjama koje borave u ZOO centru i važnosti brige o njima.

Djeca iz vrtića  “Biseri” i “Iskrica”  su posjetila rekreativno-zabavni centar i Zološki vrt „Pionirska dolina“.
Uživala su u lijepom sunčanom danu, šetnji kroz prirodu i razgledanju nastambi nekoliko desetina životinja. Sa posebnim zanimanjem su posmatrali ljude koji vode brigu o ovim životinjama. Na kraju su uživala u velikom igralištu sa toboganima, klackalicama, vrteškama…

Vrtić “Biseri”

Vrtić “Iskrica”

Vrtić “Radost”
Djeca iz vrtića “Radost” odgojne grupe u 5. i 6. godini života su posjetile ZOO Bambi. Tom prilikom je pored razgledanja životinja organizovana radionica crtanja, a kroz druženje sa učenicima iz Srednje veterinarske škole spoznali su i kako da se vodi briga o životinjama koje borave u ZOO centru.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti