Posjeta rekreativno-zabavnom centru i ZOO vrtu „Pionirska dolina“

Poticajni razvojni učinak je najviše izučavan aspekt utjecaja životinja na djecu. Životinje doprinose kognitivnom, emocionalnom, fizičkom, socijalnom te motoričkom i općem razvoju, a ti učinci potvrđeni su na različitim subuzorcima u više znanstvenih studija (Triebenbacher, 2000.; Melson i Fine, 2006.; Endenburg i van Lith, 2011.; Bystrom i Persson, 2015.)  M. Lakatoš i L. Vejmelka, 2018.
Djeca iz vrtića “Dječiji Grad” Odgojna grupa u 5 godini života su posjetila rekreativno-zabavni centar i zoo vrt „Pionirska dolina“. Uživala su u lijepom sunčanom danu i predivnom hortikulturnom upotpunjenom ambijentu. Šetali su kroz prirodu, zabavljali se na rekvizitima za djecu, uživali u vožnji vozićem, vrtešci…
Interesantno im je bilo upoznavanje  nastambi gdje se mogu vidjeti razne životinje poput tigra, lavova, lemura, zebri, medvjeda, vuka, lisica, te lama, klokana, dikobraza, pauna, rakuna i raznih vrsta peradi.
Sa posebnim zanimanjem su posmatrali životinje u terarijumu gdje se pored majmuna nalaze i egzotične vrste gmizavaca (boa, kajman, kornjače, iguana. Rado su prilazili i već od ranije poznatim životinjama. Zadovoljni i sa osmijehom na licu su se vratili u vrtić gdje su sa drugarima razmjenjivali svoje impresije.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti