Posjeta Policijskoj stanici Ilidža

Osnovni zadatak odgajatelja je da doprinosi kvalitetnom učenju djece u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja, da prepoznaju  interesovanja djece, te da važne događaje u neposrednom okruženju djeci približi na njima zanimljiv način.
U povodu Dana policije odgajatelji iz vrtića “Lužani” su djeci upriličili posjetu Policijskoj stanici Ilidža. Cilj posjete je bio da se mališani upoznaju sa pozivom policajca i njihovoj važnosti u očuvanju sigurnosti. Kroz ovo edukativno druženje otkrili su da Policijska služba može biti vrlo raznolika: od kontrolisanja brzina u prometnoj policiji, obezbjeđenja reda i mira na javnim mjestima do traženja osumljičenih za krađu, oštećenje imovine i osobne ozljede. Saznali su da je veoma važna dobra fizička i mentalna  spremnost kako bi policajac bio spreman za kvalitetno obavljanje svih vrste zadataka.
Upoznali su se i sa policijskom uniformom, kao i voznim parkom i namjenom određenih vozila. Najviše su uživali u isprobavanju svojih vještina u “vožnji” policijskih automobile, čega će se zasigurno između ostalog još dugo sjećati.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti