Razvoj pozitivne slike o sebi

Djetinjstvo je razdoblje kada djeca formiraju sliku o sebi. Uče ko su, šta su, šta im je važno, uče o svojim i tuđim osjećajima.
Veoma je važno da dijete formira pozitivnu sliku o sebi, jer je to  osnova osjećaja vlastite vrijednosti, samopoštovanja, kao i očekivanja uspješnosti u mnogim kasnijim životnim aktivnostima.
Odlaskom u Pozorište mladih Sarajevo i gledajući pozorišnu predstavu “Tobi”, odgajateljice iz vrtića “Makovi” odabrale su najbolji način da djeca nauče veoma važnu životnu lekciju, da vole sebe.
Glavni lik predstave jazavčar Tobi je nesretan i nezadovoljan svojim izgledom. Svi mu se rugaju, ne žele da se igraju sa njim. Tobi želi da izgleda kao neko drugi, ali kao ko!? Razgovarajući sa životinjama iz ZOO vtra, Tobi je naučio jednu veoma važnu životnu lekciju-voljeti sebe nije uvijek lako, ali voljeti sebe ipak mora svako.
Djeca i odgajatelji su bili oduševljeni pozorišnom predstavom. Vratili su se u vrtić bogati za jedno divno iskustvo, koje im je omogućila roditeljka Safija Murtezić, kojoj se ovom prilikom i zahvaljuju.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti