”Bajka o ribaru i ribici”

Čin odlaska djece u pozorište za njih je veoma važan doživljaj gdje se djeca uče lijepim manirima i ponašanju po određenim pravilima, što doprinosi razvoju dječije psihološke zrelosti.
Kroz interaktivne dječije predstave podstiče se razvoj socijalnih vještina i kompetencija poput empatije, konstruktivnog rješavanja problema, sarađivanja, pomaganja…
”Generalno govoreći, pozorište nudi djeci uživanje, priliku za kreativnu participaciju, mogućnost da uče, i stimulans za psihološki razvoj i mentalno zdravlje”, rezimira Moses Goldberg.
Na sceni Centra za kulturu Sarajevo u petak, 15. januara 2021. godine odigrana je predstava za djecu ”Bajka o ribaru i ribici” za mališane iz vrtića “Višnjik” i “Vrapčić”.
Djeca su se zabavila i uživala u interaktivnoj predstavi obogaćenoj muzičkim numerama. Pažljivo su pratila događaje na sceni, odgovarala na postavljena pitanja i nesebično pomagala glumcima.
Shvatila su važnost ljubavi i brige za druge, jer kada se dvije iste želje sretnu postaju stvarnost, što je bila i osnovna poruka ove bajke.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti