U zdravom tijelu zdrav duh!

Ljubav prema sportu je izrazito lijepa osobina koju kod djece treba njegovati. Uključivanje u organiziranu sportsku aktivnost koja je primjerena dobi može izrazito povoljno utjicati na razvoj kod djece i usaditi im neke vrijedne kvalitete kao što su: odgovornost, upornost, sposobnost za timski rad…
Za sportsku aktivnost je dokazano kako unapređuje zdravlje, poboljšava tjelesnu kondiciju, razvija osnovna motorička znanja kao što su trčanje, skakanje, bacanje… čime se stvara baza za usvajanje težih vještina, poboljšava spoznajne sposobnosti, oplemenjuje ličnost…
Vođeni tim naučnim spoznajama odgajatelji iz vrtića “Radost” su u okviru teme “Sportska zanimanja” djecu iz  vrtića upoznali su zanimanjima: fudbaler, košarkaš, sportski sudija, karatista i teniser.
Aktivnosti su organizirane u sali JUSRC Famos Hrasnica, a  praćene su demonstracijom pravila i opreme svakog od navedenih zanimanja uz aktivno učešće djece. Aktivnosti su privukle veliku pažnju djece, a sprovedene su u cilju  razvijanja interesa i želje za bavljenjem sportom.
Demonstratori su bili: fudbaler Dženan Hošić, košarkaš Džanan Đaltur, sudija Almedin Berilo, karatista Suada Tabaković i teniser Zlatan Kadrić iz TK Bosna.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti