Pokrenut prvi Putujući vrtić u Kantonu Sarajevo!

Ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić,  direktor Caritas Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Bronkal, direktorica JU „Djeca Sarajevo“ Suanita Banda i direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo Nihada Čolić su danas 13.11.2020 godine u dvorištu OŠ Srednje u Srednjem , a u sklopu projekta „Predškolsko obrazovanje za svu djecu- PEACH“, svečano predstavili rad prvog „Putujućeg vrtića“ u Kantonu Sarajevo. 

Tom prilikom mališani JU Djeca Sarajevo-vrtić Srećica i vrtić Ilijaš su uz prigodan program dobrodošlice poželjeli svojim vršnjacima sretan i uspješan rad. Pokretanje Putujućeg vrtića realizovan je uz poštovanje svih epidemioloških preporuka, a od danas je dostupan svoj djeci na 10 lokacija u Kantonu Sarajevo.

Cilj pokretanja Putujućeg vrtića u sklopu JU „Djeca Sarajevo“je učiniti pristupačnim predškolski odgoj i obrazovanje za svu djecu iz ruralnih područja kao i  marginaliziranih grupa. Putem ovog programa kod djece će se razvijati dodatne vještine, te kroz igru i strukturirane aktivnosti omogućiti razvoj interesovanja za učenje i istraživanje. 

Projekt “Predškolsko obrazovanje za svu djecu- PEACH” finansira se uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Vlade Lihtenštajna.

 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti