7. dječiji festival u organizaciji instituta Yunus Emre održao se u gradskoj areni u Zenici

7. Dječiji festival u organizaciji Instituta Yunus Emre, održao se 25. aprila 2019. godine u Areni u Zenici.
Ovogodišnji, sedmi po redu, Dječiji festival održao se pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstva za kulturu i turizam Republike Turske, te Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini.
Dječiji festival je finalni program godišnjih aktivnosti organizovanih u sklopu projekta „Moj izbor je turski“ koji Institut Yunus Emre sprovodi u BiH od školske 2011/2012. godine, a školske 2018/2019. godine po prvi put i za djecu JU “Djeca Sarajeva” koja borave u vrtiću “Trešnjica” u Vogošći, a koja su imala priliku da uče turski jezik besplatno.


Dječiji festival koji se tradicionalno održava svake godine ponudio je bogat kulturni i umjetnički sadržaj.
Pored 6.500 učenika koji su učestvovati na 7. Dječijem festivalu u Zenici, ovaj skup su uveličale i brojne zvanice među kojima su premijeri kantona, ministri obrazovanja kantona, načelnici općina, direktori škola, te predstavnici organizacija i institucija Republike Turske u BiH, a ispred JU “Djeca Sarajeva” prisustvovali su v.d. direkora gđa. Jasmina Čongo i saradnik za specijalizirane/kraće programe gđa. Jasminka Sahadžić.