Škola zove drugare svoje: Završna svečanost u vrtićima JU “Djeca Sarajeva IV dio

🧑🏻‍🤝‍🧑🏻👭🏼 Djeca u vrtiću uče, rastu i razvijaju se kroz igru. Igra je osnovna aktivnost koja doprinosi razvoju različitih aspekata razvoja djece. Biti u vrtiću je intelektualni i kreativni izazov za djecu.

📝 U vrtiću djeca stiču osnovne vještine kao što su međusobna saradnja, pomaganje, donošenje odluka, poštovanje pravila, smenjivanje u igri,  dogovaranje s prijateljima… Postaju samostalni, odgovorni i zreli, dostižući određeni stepen intelektualne, socio-emocionalne i fizičke zrelosti.

🎓 Na završnim svečanostima, koje se organizuju u vrijeme rastanka, djeca pokazuju samo dio onoga što su naučila u vrtiću, prelazeći iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti, učenja i izvršavanja svojih obaveza bez odgađanja.

🎉 Kvalitetni temelji obrazovnih znanja i vještina budućih školaraca mogli bi se postići samo uz partnerstvo roditelja i vrtića. Ovo partnerstvo zahtijevalo je otvorenost, povjerenje, toleranciju, a prije svega objektivnost, sposobnost razmjene informacija i saradnje u cilju postizanja zajedničkih ciljeva. Našim prvačićima i njihovim roditeljima želimo sreću u budućim školskim izazovima!

🎓 Vrtići: „Trešnjica“, “Vrapčić”, „Labudovi“

🎓 Vrtić „Trešnjica“

✨ Završna svečanost pod nazivom „Sretno đaci prvaci“, ispračaj generacije  2023/2024. godine

Svečanost za naše male maturante, buduće školarce bila je emotivna i bogata sadržajima. Djeca su bila sretna, a roditelji ponosni.

Svečanosti je prisustvovao načelnik Općine Vogošća, gospodin Migdad Hasanović, kao i direktorica naše ustanove, gospođa Ilda Bekrić, istakla je Fatima Eminović, odgajateljica iz vrtića „Trešnjica“.

🎓 Vrtić „Vrapčić“

✨ Završna svečanost pod nazivom „Sretno đaci prvaci“, ispračaj generacije  2023/2024. godine

S ponosom i tugom ispraćamo još jednu divnu generaciju malih istraživača na veliki put. Put slova i brojeva, novih prijateljstava i velikih saznanja čeka vas u školskim klupama. Vjerujemo da će sva znanja i iskustva koja ste stekli u našem vrtiću biti temelj vašeg daljeg uspjeha i rasta.

Nadamo se da će vrijeme koje ste proveli s nama ostaviti duboki trag u vašim srcima i da ćete se s osmijehom sjećati predškolskih dana. Budite hrabri, radoznali i uporni, i znajte da smo ponosni na svaki vaš korak i uspjeh.

Svečanosti su prisustvale direktorica JU “Djeca Sarajeva”, Ilda Bekrić, pedagogica Amela Mujezinović i psihologica Amina Cerić, istakla je Irena Mazalović, odgovorna odgajateljica vrtića “Vrapčić”.

🎓 Pozdrav vrtiću, stih

https://youtu.be/eVlHC1XCuMM

🎓 Pčela i medo, ples

https://youtu.be/mYe_3Fus0j4

🎓 Valcer, ples

https://youtu.be/_48PWSv60K4

🎓 Vrtić „Labudovi“

✨ Završna svečanost pod nazivom „Sretno đaci prvaci“, ispračaj generacije  2023/2024. godine

https://youtu.be/oB8jwcr7CdI

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti