Veseli ispraćaj budućih školaraca, vrtić „Šareni voz“

🧑🏻‍🤝‍🧑🏻👭🏼 Djeca u vrtiću uče, rastu i razvijaju se kroz igru. Igra je osnovna aktivnost koja doprinosi razvoju različitih aspekata razvoja djece. Biti u vrtiću je intelektualni i kreativni izazov za djecu.

📝 U vrtiću djeca stiču osnovne vještine kao što su međusobna saradnja, pomaganje, donošenje odluka, poštovanje pravila, smenjivanje u igri,  dogovaranje s prijateljima… Postaju samostalni, odgovorni i zreli, dostižući određeni stepen intelektualne, socio-emocionalne i fizičke zrelosti.

🎓 Na završnim svečanostima, koje se organizuju u vrijeme rastanka, djeca pokazuju samo dio onoga što su naučila u vrtiću, prelazeći iz svijeta igre i bezbrižnosti u svijet odgovornosti, učenja i izvršavanja svojih obaveza bez odgađanja.

🎉 Kvalitetni temelji obrazovnih znanja i vještina budućih školaraca mogli bi se postići samo uz partnerstvo roditelja i vrtića. Ovo partnerstvo zahtijevalo je otvorenost, povjerenje, toleranciju, a prije svega objektivnost, sposobnost razmjene informacija i saradnje u cilju postizanja zajedničkih ciljeva. Našim prvačićima i njihovim roditeljima želimo sreću u budućim školskim izazovima!

🎓 Vrtić „Šareni voz“

✨ 15.5.2024. godine u vrtiću „Šareni voz“ je održana završna svečanost pod nazivom „Sretno đaci prvaci“.

🧑🏻‍🤝‍🧑🏻👭🏼 S obzirom da je ovo vrtić sa tri mješovite odgojne grupe, sva djeca  su učestvovala u realizaciji programa.

📝  Inače djeca iz mješovitih grupa imaju puno više socijalnih iskustava i naučena su da svako ima svoje mjesto i da svako radi ono u čemu je najbolji, te da na taj način daje svoj doprinos kako grupi tako i vrtiću.

🎓  S ponosom ispraćamo 15 budućih školaraca, kojima želimo da pronađu svoj put i svoju sreću na svom daljem „putovanju“, istakla je Amela Hadžić, odgovorna odgajateljica vrtića „Šareni voz“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti