Obilježavanje Dana porodice u vrtiću: Razvoj pozitivnih vrijednosti i odnosa I dio

👪 Obilježavanje Međunarodnog dana porodice u vrtiću pruža izvanrednu priliku za jačanje porodičnih veza i zajedništva među djecom i roditeljima. Kroz različite aktivnosti, djeca razvijaju osjećaj pripadnosti, uče o važnosti porodice i grade temeljne vrijednosti koje će im biti važne tokom cijelog života. Roditelji, zajedno sa svojom djecom, sudjeluju u raznovrsnim radionicama, igrama i zabavnim aktivnostima, čime se jača njihova međusobna povezanost i suradnja.

Vrtići: “Dunje”, “Ilijaš”

Vrtić “Dunje”

👪 Danas smo u našem vrtiću proslavili Međunarodni dan porodice. Uživali smo u plesu, muzici, takmičarskim igrama, maskotama i radionicama s roditeljima. Na ovaj način, djeca uče o važnosti porodice i razvijaju pozitivne vrijednosti i odnose koji će im biti dragocjeni tokom cijelog života, izjavila je Kanita Selimović, odgajateljica iz vrtića “Dunje”.

Vrtić “Ilijaš”

👪 U vrtiću “Ilijaš” je u povodu Dana porodice realizovana radionica s roditeljima u grupi od 6 mjeseci do 3 godine života. Odgajateljice Samna Hasečić i Fuada Pilav su djeci i roditeljima bile danas veza gdje je igra, odgoj i ljubav stavljena u fokus. Djeca i roditelji su izrađivali simbole koji vezu porodicu: srce, dom , sunce, prirodu i na taj način istakli značaj porodice u životu samog djeteta.

👪 Hvala roditeljima koji su se odazvali na ovaj dan i uključili se u jačanje partnerskih odnosa s vrtićem, istakla je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica vrtića “Ilijaš”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti